جراحی لب و دهان
کوچک کردن دهان
امروزه جراحیهای زیبایی متعددی توسط متخصصین انجام میشود که توسط آنها، نواقص چهره و بدن افراد اصلاح شده و همین امر سبب افزایش جذابیت و اعتماد به نفس در فرد میگردد. عمل کوچک کردن دهان نیز از جمله جراحیهای زیبایی محسوب میشود که پزشک با رفع گشادی دهان با جراحی، زیبایی چهره فرد را دوچندان میکند.
اگر فردی دهانش از میزان طبیعی عریضتر باشد، سبب میشود حس ناخوشایندی نسبت به چهرهی خود داشته باشد و همین امر باعث دوری فرد از اجتماع و جمع دوستان میشود؛ زیرا بزرگ بودن دهان را نقص چهره میداند و به همین دلیل اعتماد به نفس فرد از بین میرود.
گاهی ممکن است به دلیل وجود این شرایط، فرد از بروز احساسات خود خودداری کند؛ به عنوان مثال در جمع نخندد و یا از صحبت کردن در جمع خجالت بکشد. به همین دلیل، اگر عمل کوچک کردن دهان، زیر نظر یک پزشک متخصص و متبحر انجام شود که عوارض و خطرات آن را به حداقل برساند، بسیار نقش کمککنندهای برای این گونه افراد دارد.بیمار باید قبل از جراحی، انتظارات خود را از عمل با پزشک در میان بگذارد؛ زیرا گاهی اوقات افراد توقعات بیش از حد از انجام جراحی دارند. برای مثال؛ رفع گشادی دهان با جراحی تا حدی امکان پذیر است و باید به گونهای باشد که برای فرد مشکلی ایجاد نکند.
لب شکری
شكاف كام و لب شايعترين نقص مادرزادي در ناحيه فك وصورت می باشد .شکاف هنگامی ایجاد می گردد که حین تکامل جنین در رحم مادر در اتصال دو طرف صورت بهم اختلالی ایجاد شود و در نتیجه دو قسمت صورت بدرستی به هم متصل نشده و شکافی بین آنها ایجاد شود. تشکیل صورت و حفره دهانی در پروسه تکامل نیازمند هماهنگی و اتصالات منظم بافتهای سخت و نرم می باشد. هرگونه اختلال در این نظم و هماهنگی منجربه ناهنجاریهای تکاملی می شود. در طی هفته چهارم جنینی در روز های ۱۹ تا ۵۵ با ظهور زوائد بینی طرفی و میانی و زوائد ماگزیلری اساس تشکیل صورت شکل می گیرد. اتصال ناقص زوائد بینی میانی به هم یا به زوائد ماگزیلری موجب شکاف لب و اتصال ناقص shelves Palatal موجب شکاف کام می شود. شکاف ممکن است فقط لب بالا را شامل شود ویا تا آنجایی پیشرفت کند که سوراخ بینی و کام نرم وسخت را درگیر نماید. شکافهای منحصر به کام ممکن است فقط زبان کوچک را درگیر نمایند و یا وسعت بیشتری یافته کام نرم و سخت، هر دو را تحت تاثیرقرار دهند. معمولا ترکیبی از شکاف لب و کام دیده میشود .